DOMOTICA IN EEN MODERNE WONING MERELBEKE

Architect : Pascal Vanderkelen (Stekene)
Lichtstudie : Pascal Vanderkelen (Stekene) / Pierre Withhaekx (Antwerpen)
Aantal lichtgroepen : 46
KNX-componenten : GIRA, Theben, ABB
Geïntegreerde technieken :verlichting, zoneverwarming (warmtepomp + elektrisch), videofonie, alarm, ventilatie (systeem D), databekabeling, garagepoorten, hekken, multiroom-audio (Revox) ….
Bijzonderheden : Revox multiroom audio

In deze moderne woning werd er voor een minimaal energieverbruik (warmtepomp, superisolerend glas, energiebesparende domoticafuncties,…) en een maximaal comfort gekozen (multiroom audio, home-cinema, aanwezigheidsmelders, domoticakoppelingen met alarm/ ventilatie/ verwarming/audio /poorten /zonnewering /…
Door de gigantische raamoppervlakten was zonnewering noodzakelijk. Deze wordt automatisch gestuurd door temperatuursensoren en een weerstation (als het te warm wordt, en de zon schijnt, en het regent niet, en het waait niet te hard gaat de zonnewering automatisch naar beneden. Je kan ze natuurlijk ook nog zelf terug omhoog doen!)
In alle transit ruimten (waar je kortstondig verblijft en meestal je handen vol hebt) zijn er aanwezigheidsmelders in het plafond ingewerkt (Theben sfinx). Hier zie je de dressing.