banner4

WIE IS CDI-PROJECTS?

Ik ben Luc Vercruyssen, zaakvoerder van CDI-projects.

In 1991 ben ik als industrieel ingenieur elektronica afgestudeerd en heb nadien nog een MBA gevolgd aan de Vlerickschool voor management.

Al van kindsbeen nam mijn pa mij mee naar de werven waar hij elektrische installaties installeerde. De microbe heeft me nooit meer losgelaten… Na 14 prachtige jaren bij Alcatel Mietec (later AMIS en nog later ON-semiconductor) heb ik de stap gezet om zelfstandig domotica-installateur te worden. De rijke ervaring die ik opgedaan heb in de onderhoudsafdeling om systemen betrouwbaar te maken zorgen er voor dat de domotica- systemen die door CDI-projects gerealiseerd worden feilloos werken. Ook de ervaring die ik opgedaan heb in de functie van projectmanager komen nu van pas om er voor te zorgen dat de projecten perfect georganiseerd en gedocumenteerd zijn!

Toen ik in 2007 de eerste KNX-installaties realiseerde deed ik alles: ontwerp, kap-en slijpwerk, leidingen leggen, zekeringkasten maken, stopcontacten steken,… Naarmate ik meer en meer projecten binnen kreeg werden er meer en meer activiteiten door partners gedaan. Eerst kap- en slijpwerk door Jurgen Rogiers, nadien werd al het niet-domotica-werk door elektriciens gedaan. In 2017 werd het ontwerp en uitvoeren van het domotica-gedeelte terug te veel om door één persoon uit te voeren. Gelukkig had ik dat jaar een schitterende stagiar die eigenlijk liefst hier wou beginnen werken. En zo geschiedde…

Verder ben ik actief lid van KNX-België. Hierdoor heb ik een groot netwerk kunnen uitbouwen in de wereld van de gebouwautomatisering.

Ik ben Ben Geens, medewerker bij CDI-projects.

In 2017 studeerde ik af als bachelor energietechnologie maar mijn passie voor technologie begon al veel eerder.

Al van toen ik een klein jongetje was interesseerde automatisatie, techniek en de bijhorende gadgets mij mateloos. Na talloze projectjes en experimenten in mijn ouderlijke huis heb ik gekozen om mijn leven in die richting verder te zetten en dit in de vorm van de opleiding energietechnologie aan de hogeschool Odisee te Gent. Begin 2017 kreeg ik de kans om een 13 weken durende stage door te brengen bij CDI-Projects. Ik heb tijdens die periode de microbe alleen maar meer te pakken gekregen. Ik schreef er tevens ook mijn eindwerk over een stemgestuurde woning. Na mijn stage bood Luc mij aan om een vervolg te breien aan mijn stage maar dan als werknemer. Ik heb de geboden kans met twee handen gegrepen en ik wil er dan ook de volle 100% voor gaan.

WAT IS KNX?

Voor een toekomstbestendig, flexibel, energie-efficiënt en duurzaam gebouw dat veel comfort biedt, is gebouwautomatisering onmisbaar.

De uiteindelijke wensen van een eindgebruiker aan het begin van een bouwtraject zijn vaak nog onbekend. Het is daarom essentieel om een flexibel en toekomst-zeker systeem te kiezen dat voldoet aan geldende normen én een vrije keuze biedt uit zo veel mogelijk verschillende leveranciers.

Enerzijds is er een razendsnelle evolutie van technologie. Anderzijds moet een gebouwautomatisering gedurende de levensduur van het gebouw blijvend ondersteund worden. Vandaar dat het nodig is de basis van deze automatisatie te standaardiseren in een communicatieprotocol. De technologie kan mee met de tijd evolueren terwijl de manier van communiceren dezelfde blijft.

KNX is de enige wereldwijd erkende standaard voor woning- en gebouwautomatisering. KNX is een communicatieprotocol dat de installatiewereld gebruikt om installaties en apparaten te automatiseren en te koppelen. De basis van KNX is enorm groot. De componenten en systemen van wereldwijd meer dan 350 fabrikanten zijn compatibel met KNX en kunnen dus onderling worden gekoppeld. KNX voldoet aan onafhankelijk opgestelde eisen die de Europese (EN50090) en de internationale (ISO/IEC 14543) normcommissies voor woningen gebouwautomatisering hebben vastgelegd.

Doordat KNX het grootste systeem is voor gebouwautomatisatie zorgen de fabrikanten van technische installaties (HVAC, toegangscontrole, CCTV,…) er voor dat hun systeem via een interface kan aangesloten worden op het KNX-netwerk.

INTERESSE OF U HEEFT VRAGEN?
AARZEL NIET OM ONS TE CONTACTEREN.

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF inschrijven

Naam & Voornaam

Je Email

LET’S GET SOCIAL